SOLAT JAMAK QASAR UNTUK MUSAFIR

Assalamualaikum wbt..

Perbincangan ceramah kali ini akan disampaikan oleh Ustaz Muhammad Zuhal untuk mereka yang ingin mendalami ilmu berkaitan solat musafir.  Antara persoalan yang sering diperkatakan adalah bagaimana solat jamak dan solat qasar, syarat yang memperbolehkan solat jamak qasar, hukum solat jamak qasar sewaktu musafir, bilakah waktu dan perkiraan yang diperbolehkan untuk jamak qasar serta panduan dari pandangan ulamak.

Ustaz akan membincangkan serta berkongsi panduan berkenaan topik ini bagi memudahkan kita sebagai umat Islam bagi menjalankan ibadah wajib ini dengan lebih tenang dan mudah. Topik ini sangat menarik kerana dimasa kini kita sering bercuti ke luar negara dan adakah kita sudah cukup Ilmu pengetahuan berkaitan solat jamak qasar ini. Bukan sahaja itu, kita juga boleh menjadi pembimbing dan memberi panduan kepada keluarga dan anak-anak yang mana ilmu ini akan dapat digunapakai sewaktu melakukan perjalanan jauh.

Ceramah ini akan diadakan pada 8 Februari 2020 | Sabtu | 4 PM -5.30 PM | tempat di 970 Geylang Road, Tristar Complex, #02-03 Room 7.

Tempat Terhad : 60 tempat sahaja

Pendaftaran dan pertanyaan boleh hubungi 69097311 / 9148 6224

 

Terma dan Syarat:

  1. Mestilah berusia 18 tahun ke atas. (tiada had umur untuk yang berusia).
  2. Wang pendaftaran anda tidak akan dikembalikan selepas proses pembayaran dilaksanakan.
  3. Nota akan disediakan dan yuran pendaftaran hanya sekali seumur hidup.
  4. Lokasi – 10-15 minit berjalan kaki dari MRT Paya Lebar, perkhidmatan bas berhampiran, bersebelahan dengan Joo Chiat Complex, berdekatan dengan Al-Azhar restoran (Halal), terdapat ruangan untuk solat. 

Share with:


Start Time

4:00 pm

February 8, 2020

Finish Time

5:30 pm

February 8, 2020

Address

970, Geylang Road. Tristar Complex. #02-03 (Room 7)

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *